Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Filter
Waarom een skimmer kopen?
Waarom is het verstandig om een skimmer te kopen voor in jouw vijver? Bladeren, pollen en ander organisch materiaal lijken misschien onschuldig omdat dit natuurlijk ‘afval’ is. Maar in werkelijkheid kunnen deze de vijver ernstig vervuilen. Bladeren houden licht tegen waardoor vijverplanten minder hard groeien en algen juist goed gedijen. Bovendien kan het vijverwater door het afval van buitenaf verzuren en er groen en troebel uit komen te zien. Het is daarom aan te raden om dit te voorkomen. Een skimmer is hier een handig hulpmiddel voor. Een drijfskimmer, wandskimmer of staande skimmer zuigt alles van het wateroppervlak en verzamelt het vuil in een handige opvangmand. Hiermee houdt de skimmer het vijverwater schoon. Een vijvernet kan hier natuurlijk ook bij helpen.
Verschillende soorten skimmers
Er bestaan verschillende soorten skimmers. Drijfskimmers of drijvende skimmers zijn het meest voorkomende soort skimmer. Maar er zijn ook wandskimmers en een staande skimmers . Welk type skimmer voor jouw vijver het meest geschikt is hangt met name af van de grootte van de vijver. Een drijvende skimmer is een uitstekende keuze voor een kleiner vijver. Heb je een grote vijver dan is een staande skimmer of wandskimmer het meest praktisch. Een wandskimmer is lastig later in te bouwen, dus deze moet eigenlijk bij de aanleg van de vijver al worden ingebouwd. In een bestaande vijver is een drijvende skimmer of een staande skimmer daarom de meest voor de hand liggende keuze. In alle categorieën is er een uitgebreid aanbod en zijn er een aantal mooie opties beschikbaar. Zo is bij de staande versie de OASE AquaSkim een echte topper. De Superfish Pond Skim is een veel verkocht item in de categorie drijfskimmers.
Hoe werkt een drijvende skimmer?
Drijvende skimmers zijn voorzien van een motor waarmee ze oppervlaktewater naar zich toe trekken. Eventuele vervuiling wordt verzameld in het mandje dat aan de skimmer zit. Er zijn ook drijvende skimmers die op de vijverpomp kunnen worden aangesloten. In de regel worden drijvende skimmers eenvoudig aangesloten op het elektriciteitsnet en de rest doen ze vanzelf.
Wandskimmer
Een wandskimmer wordt aangesloten op een vijverfilter door deze tussen de vijverpomp en het vijverfilter te plaatsen. In de winter hoeft de skimmer in principe niet aan te staan. Kun je de skimmer niet eenvoudig loskoppelen? Dan kan het wenselijk zijn om de skimmer aan te sluiten op een aparte pomp. Vanuit de skimmer kun je het gereinigde water weer de vijver in laten. Hierbij zorgt de skimmer door de flow voor extra zuurstof in de vijver. Voor tips lees het blog: Hoe sluit je een skimmer aan?
De voordelen van een skimmer
+ Verwijdert organisch vuil voordat het naar de bodem zakt + Houd de vijver helder + Weinig onderhoud + Energiezuinig + Stil
Onderhoud van de skimmer
Een skimmer vraagt niet veel onderhoud, alleen het opvangmandje moet met regelmaat schoongemaakt worden. De pomp in de skimmer moet 1 keer per jaar worden nagekeken. Ons advies is om het onderhoud uit te voeren in de winter, omdat de skimmer dan toch vaak uit staat, in verband met bevriezing.
Waarmee moet je rekening houden bij de aanschaf van een skimmer?
Een skimmer draait 24 uur per dag, houd daarom rekening met het energieverbruik en stem de capaciteit zo goed mogelijk af op jouw vijver. Kies je voor een wandskimmer? Bekijk van tevoren goed waar je deze plaatst. Zorg ervoor dat de skimmer op een plek komt waar deze het meeste vuil kan opvangen. Lees voor aanschaf goed de specificaties van de skimmer door om te bepalen of deze geschikt is voor jouw vijver. Heb je er een geschikte skimmer gevonden? Bestel deze dan direct online. Je ontvangt jouw bestelling vaak al de volgende dag thuis. Meer weten over onze skimmers of passend advies voor jouw vijver? Neem dan contact op met onze klantenservice.