Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Sorteren:
Relevantie
Nieuwste bovenaan
Oudste bovenaan
Alfabetisch
Prijs oplopend
Prijs aflopend
Filter
Onderdoek
Onderdoek wordt, zoals de naam al doet vermoeden, onder de vijverfolie gelegd. Door de ondergrond af te dekken met onderdoek kun je voorkomen dat bijvoorbeeld wortels of stenen van onderaf jouw vijverfolie beschadigen. Dit doek is van uitstekende kwaliteit en heeft een gewicht van maar liefst 200 gram/m2. Hiermee biedt het voldoende bescherming voor jouw vijverfolie tegen lekkage. De aanschaf van goed onderdoek is dus een slimme investering waarmee je jezelf een hoop ellende bespaart.
Anti-worteldoek
Als onderdoek voor je vijver kun je ook kiezen voor een laag anti-worteldoek . Dit multifunctionele doek is te gebruiken voor onder bestrating, vlonders en vijvers. Je vindt het ook vaak terug in plantenbakken en borders. Het anti-worteldoek in ons assortiment is van hovenierskwaliteit en gaat daardoor lang mee. Je bestelt het in verschillende breedtes op rollen van 100 meter. Maar een klein stukje nodig? Er is ook anti-worteldoek per meter verkrijgbaar.
Het verschil tussen onderdoek en anti-worteldoek
Anti-worteldoek is goed te gebruiken als alternatief voor onderdoek, maar is vanzelfsprekend niet hetzelfde. Beide doeken bieden goede bescherming tegen wortels en daarmee lekkage van de vijver. Ook de kwaliteit van beide producten is uitstekend. Toch zit hierin wel het belangrijkste verschil: het gewicht van onderdoek (200 gr/m2) is namelijk bijna het dubbele van anti-worteldoek. Onderdoek is daarmee aanzienlijk sterker en zal langdurige en betere bescherming bieden. Het zal ook niet gaan rafelen bij snijden, maar is wel iets lastiger uit te leggen dan worteldoek.
Zelf een vijver aanleggen
Wie zelf een vijver aanlegt moet aan veel dingen denken en een aantal keuzes maken. Ga je voor strak of natuurlijk? Kies je een handige voorgevormde vijver of ga je de vijver zelf uitzetten en aanleggen met vijverfolie? Wat kies je als randafwerking ? Welke planten gaan erin? Hoe groot moet de vijverpomp zijn? Nog voordat de vijver gevuld is moeten er veel beslissingen genomen worden. Met ons handige stappenplan weet je zeker dat je niets vergeet.